FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsANALYSE MANCHESTER UNITED

Flanders Mancunians

De Ligt en Ten Hag moeten het ontgelden bij Man Utd-icoon Scholes

Voormalig Manchester United-middenvelder Paul Scholes heeft geen hoge pet op van Matthijs de Ligt en vindt dat de tijd van excuses voorbij is voor manager Erik ten Hag, die volgens Engelse media twee duels de tijd krijgt om het tij te keren.

Scholes vond De Ligt zondag tegen Tottenham Hotspur opnieuw niet imponerend. 'Als je nieuwe spelers haalt, mag je toch verwachten dat die kwalitatief beter zijn dan de jongens die er al waren. Ik zie nu geen enkele nieuweling het verschil maken', zei de oud-international van Engeland tegen SuperSport.'De Ligt is erin gekomen voor Harry Maguire, maar ik zie geen grote verschillen tussen die twee. De Ligt is zeker geen upgrade van Maguire. Absoluut niet', vertelde Scholes, die zijn pijlen ook richt op Ten Hag. 'Het is elke wedstrijd de vraag hoe United gaat spelen. United lijkt op een team dat totaal niet wordt gecoacht en we zijn nu iets meer dan twee jaar verder...'Bij Ange Postecoglou wisten we na één week al welke kant Tottenham Hotspur op wilde en hoe ze het liefst spelen. Zij houden daar ook aan vast. De spelers van United zagen er weer uitgeblust uit en leken geen idee te hebben wat ze moesten doen. Ze straalden ook geen enthousiasme uit. Dat is iets wat je moet meenemen van het trainingsveld', aldus Scholes.De elfvoudig Engels kampioen met United en tweevoudig Champions League-winnaar stelt dat Ten Hag voldoende kwaliteit in de selectie heeft om beter te kunnen presteren. 'In dit United-elftal spelen allemaal ervaren jongens die heel veel geld verdienen. De tijd van de excuses is nu wel echt voorbij. Ze moeten het trainingsveld op en een manier vinden waarop het team wel kan functioneren. Ze moeten iets bedenken.'

Erik Ten Hag schatrijk na ontslag bij Man United’

Erik Ten Hag ligt zwaar onder vuur bij Manchester United. De Nederlander kreeg nochtans aan het begin van het seizoen het volledige vertrouwen van het bestuur, maar de trein loopt niet zoals het hoort.Na de 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur weten de Engelse media het zeker, Ten Hag zal worden ontslagen. Manchester United moet echter een astronomische ontslagvergoeding dokken door de laatste contractverlenging van de Nederlander.

Rommelboeltje

Ten Hag leek vorig seizoen al op weg naar de uitgang, maar dan pakte de Nederlander plots een prijs met Manchester United. Clubeigenaar Jim Ratcliffe sprak vertrouwen uit en de miljardair verlengde het contract van de Nederlandse oefenmeester tot 2026.Dat komt nu als een boemerang in het gezicht van Manchester United. Ten Hag staat op het punt om buiten te worden gestampt, maar heeft wel recht op een enorme ontslagvergoeding. Man Utd zou bij een ontslag maar liefst 21 miljoen euro moeten ophoesten, dat melden Engelse media.

Vervanger gekend?
Ondertussen wordt er al druk gespeculeerd over wie de vervanger van Ten Hag zal worden. Vooral Simone Inzaghi wordt naar voren geschoven. De oefenmeester staat momenteel aan het roer bij Internazionale en werd kampioen in de Serie A. Naast de gigantische ontslagvergoeding voor Ten Hag moet het dan ook wel een grote afkoopsom op tafel leggen voor de Italiaan.

Weeral crisistijd bij Manchester United, analisten en kranten laten geen spaander heel na desastreuze prestatie: "Kan hij dit overleven?"

De nederlaag van Manchester United tegen Tottenham Hotspur (0-3) heeft de druk op trainer Erik ten Hag enorm vergroot. Engelse media en analytici laten geen spaander heel van de Nederlander en stellen dat zijn tijd bij de club voorbij is.The Guardian beschreef de nederlaag als het dieptepunt van zijn periode bij United: "Het leek wel een man-tegen-kind spelletje." Ook The Telegraph suggereerde dat Ten Hag mogelijk aan het einde van zijn loopbaan bij de club is: "Kan hij overleven? Niet als deze wedstrijd als bewijs wordt gepresenteerd."Naast de media bekritiseerden ook verschillende analisten het gebrek aan strijdlust bij United. Voormalig speler Ashley Young merkte op dat er "geen inzet, geen werklust en geen leiderschap" op het veld te zien was. Volgens hem stonden er alleen maar individuen, zonder enige cohesie.

Jamie Redknapp ging zelfs een stap verder door te zeggen dat dit misschien wel het slechtste Manchester United-elftal ooit is: "Ze zijn slechter dan welke United-ploeg ooit. Het is beschamend."De kritiek werd verder ondersteund door statistieken. The Mirror wees erop dat Tottenham de hoogste 'expected goals' ooit had van een uitploeg op Old Trafford, met een score van 4.67. Volgens The Sun zijn er geen excuses meer voor Ten Hag, ondanks blessures en de rode kaart van Bruno Fernandes. "Het is een zooitje, en er is weinig bewijs dat de dure zomertransfers enig effect hebben gehad."Ook Gary Neville, clubicoon en analist bij Sky Sports, liet zijn ongenoegen duidelijk blijken: "Het was een absolute aanfluiting. Dit was een van de slechtste prestaties die ik heb gezien onder Ten Hag." Volgens Neville zal de komende week cruciaal zijn voor zowel de spelers als de manager, die veel vragen te beantwoorden hebben na deze desastreuze vertoning.

Ten Hag niet bang voor ontslag bij Man United: 'Hoe transferperiode is verlopen'

Erik ten Hag is niet bang voor zijn positie als trainer bij Manchester United. De oefenmeester heeft na de 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur aangegeven nog altijd steun te voelen van de eigenaren van The Red Devils.Op de persconferentie krijgt Ten Hag de vraag of hij denkt dat de eigenaren voor een andere trainer moeten kiezen om het tij te keren in Manchester. "Nee, hier denk ik niet aan", reageert de trainer. "We hebben met z'n allen besloten bij elkaar te blijven en hebben met open vizier gekeken naar waar we deze selectie nog moeten versterken. Het heeft wat tijd nodig, door hoe de transferperiode is verlopen."