FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsKOERSWIJZIGING

Flanders Mancunians

Probleemkind' van Ten Hag zorgt voor rigoureuze cultuurverandering binnen Manchester United

Jadon Sancho heeft het bestuur van Manchester United aan het denken gezet. Het ‘probleemkind’ in de selectie van Erik ten Hag heeft geen perspectief meer bij The Red Devils, maar is door zijn hoge salaris lastig te slijten. In de toekomst wil United hier op een andere manier mee omgaan, net zoals dat Arsenal dat sinds enkele jaren doet.Manchester United wil Sancho in de winterstop verhuren, en Borussia Dortmund, Juventus en enkele Süper Lig-clubs toonden al belangstelling. Het probleem is echter dat het salaris van Sancho veel te hoog is. De aanvaller verdient in Engeland twintig miljoen euro per jaar, en dat vormt een obstakel voor geïnteresseerde clubs.

SkySports meldt dat Jim Ratcliffe, CEO van Ineos en toekomstig aandeelhouder van Manchester United, wil gaan voor een koerswijziging. De club wil bij contractonderhandelingen met nieuwe spelers een clausule laten opnemen waardoor het ontbinden van het uiteindelijke contract makkelijker verloopt. Arsenal voert dit beleid sinds enkele jaren.Het moet voor Manchester United makkelijker worden om de contracten van overbodige spelers uit te kopen. Volgens Ratcliffe zou deze verandering bijdragen aan een positieve verandering in de kleedkamer en de standaard binnen de club verhogen. De softwaremiljardair is daarnaast van plan om te stoppen met het uitdelen van absurd dure contractverleningen.

'Real Madrid wil goudhaantje terughalen van Manchester United'

Real Madrid is naarstig op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde David Alaba. De kans is dan ook groot dat de Spaanse topclub deze winter de transfermarkt op moet. Er zou al gedacht worden aan een oude bekende.De 31-jarige David Alaba blesseerde zich afgelopen weekend. De Oostenrijkse centrale verdediger liep een gescheurde voorste kruisband op en werd ondertussen al succesvol geopereerd. Jammer genoeg staat hem nog een maandenlange revalidatie te wachten.En daar kan Real Madrid niet op wachten. 'De Koninklijke' zou daarom deze winter al op zoek gaan naar een vervanger voor de geblesseerde Alaba en zou eraan denken om Raphaël Varane terug te halen. De Fransman speelde in totaal 360 wedstrijden voor de Spaanse club vooral te verkassen naar de Premier League. Varane komt amper nog in actie bij Manchester United en de band met coach Erik Ten Hag zou helemaal verzuurd zijn. Van de afgelopen vijf wedstrijden mocht de Fransman maar één keer het veld opkomen.Transferexpert Ekrem Konur weet alvast te vertellen dat Varane open staat voor een terugkeer naar Madrid, al zouden ook Bayern München en Newcastle opties zijn. 

Manchester United-directeur duidelijk over winterse transferwindow

Manchester United staat op een teleurstellende zevende plek in de Premier League en eindigde onderaan in zijn Champions League-groep. Toch hoeft hoofdtrainer Erik ten Hag voor de aankomende transferperiode niet op spectaculaire aanwinsten te rekenen.John Murtough, de Football Director bij United, schept in de Engelse media duidelijkheid over de plannen van de club voor januari. 'Vooruitkijkend naar de transferwindow verwachten wij niet dat het heel druk zal gaan worden', wordt Murtough geciteerd door Sky Sports. 'Er zijn altijd deals mogelijk voor de 'zijkanten' van de selectie, vooral als het gaat om het vinden van kansen voor spelers die niet zo veel spelen als dat ze zouden willen.'

Maar wij hebben altijd gezegd dat we januari niet zien als de beste tijd om zaken te doen', benadrukt Murtough. 'Onze transferstrategie blijft gefocust op de zomerse windows. Bovendien hebben we dit seizoen gezien dat de Financial Fair Play-regels echte tanden heeft, dus we moeten voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat we meewerken. En dat zullen we doen. Maar dat betekent ook dat we heel goed op onze uitgaven zullen gaan letten. Er moet een goede balans zijn tussen inkomsten en uitgaven.'Zo lijkt het erop dat Ten Hag een grote naam, laat staan meerdere grote namen, voor de komende window kan vergeten. De manager is bezig aan zijn tweede seizoen bij United: sinds zijn komst werd al voor meer dan vierhonderd miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven. De duurste van het stel is Antony, die bij United echter allesbehalve uit de verf komt en te maken krijgt met veel kritiek.

Romano noemt 3 spitsen waarmee United al contact had over een wintertransfer

Manchester United verwacht geen drukke transferperiode deze winter, zo stelt transfermarktexpert Fabrizio Romano in een video-item op YouTube. De huidige nummer zeven van de Premier League hoopt zich echter wel te versterken met een nieuwe spits.Het contract van Anthony Martial loopt namelijk in juni van 2024 af. Om nog iets aan de Fransman te kunnen verdienen, hopen the Mancunians hem nog deze winter te slijten.Om hem te vervangen heeft United een drietal spitsen op het oog. Volgens Romano sprak de ploeg van manager Erik ten Hag al met de zaakwaarnemers van Donyell Malen (Borussia Dortmund), Sehrou Guirassy (VfB Stuttgart) en Timo Werner (RB Leipzig).Een van de drie genoemde namen moet dan met Rasmus Højlund gaan concurreren om een basisplaats op Old Trafford. De Deense spits kwam afgelopen zomer voor 75 miljoen euro over van Atalanta maar komt nog niet helemaal uit de verf in Engeland.

In de Champions League wist hij weliswaar vijf keer het net te vinden in zes duels, maar in de Premier League staat hij na dertien gespeelde wedstrijden nog altijd droog.Romano vertelt verder dat United ook nog een verdediger aan de selectie zou willen toevoegen. Victor Lindelöf en Raphaël Varane zijn nu fit, maar kwakkelen al het hele seizoen met blessures. Terwijl Lisandro Martínez dit seizoen nog geen minuut in actie kwam vanwege een kwetsuur.Om deze transfers te bekostigen, kan United afscheid nemen van Casemiro. De Braziliaanse middenvelder kijkt inmiddels al twee maanden geblesseerd toe en kan rekenen op interesse vanuit Saudi-Arabië,

'United haalt grove borstel boven: vier grote namen in etalage'

Manchester United zwaaide het Europese toneel deze week uit met het schaamrood op de wangen. Extra versterking is dan ook welgekomen op Old Trafford. Maar daarvoor moet eerst ruimte gemaakt worden binnen de huidige selectie.United heeft enkele erg moeizame seizoenen achter de rug. Begin dit kalenderjaar leek de ommekeer echter ingezet. Onder het bewind van coach Erik ten Hag werd immers beslag gelegd op de League Cup én werd een ticket voor de Champions League veroverd door alsnog derde te worden in de Premier League.Die opmars wou men in het huidige seizoen bevestigen, maar dat lukt allerminst. In de Premier League werd bijvoorbeeld al 7 keer verloren op 17 speeldagen tijd. Meedoen voor de titel lijkt er dus andermaal niet in te zitten. En ook de Europese campagne werd een drama: 4 op 18 en een laatste plaats in de Champions League-poule.

Verkenning in Saudi-Arabië
Die povere resultaten blijven niet zonder gevolgen. Zo is de club al volop aan het speuren naar interessante versterkingen op verschillende posities. Daar tegenover zullen ook meerdere spelers uit de huidige selectie moeten vertrekken, niet in het minst om extra geld in het laatje te brengen.En inmiddels zou het bestuur ook in actie zijn geschoten. Volgens The Daily Mail reisde John Murtough, directeur voetbalzaken op Old Trafford, in de voorbije dagen af naar Saudi-Arabië. Daar zou hij de nodige contacten hebben gelegd met oog op de wintermercato.

Viertal kan beschikken
Murtough sprak er met verschillende vertegenwoordigers van de Saudische Pro League. Daarbij schoof hij vier namen naar voren van spelers die bij een toereikend bod mogen beschikken: Casemiro, Jadon Sancho, Anthony Martial en Raphael Varane. Tot concrete aanbiedingen kwam het niet, maar er zouden belangrijke relaties zijn aangeknoopt en de gesprekken zou snel verder gezet worden.