FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsRUMOURS APRILM2024

Flanders Mancunians

'Man United dokt 100 miljoen voor supertalent

Manchester United kwam het afgelopen weekend niet verder dan 1-1 tegen het Burnley van Vincent Kompany. Erik ten Hag en co blijven zo wisselvallig presteren. Volgend seizoen moet het beter op Old Trafford.Daarvoor zou er opnieuw geïnvesteerd worden in de ploeg. Zo zou United zijn pijlen volgens The Daily Mirror richten op Joao Neves. Dat is een 20-jarige middenvelder die hoge ogen gooit bij de Portugese topclub Benfica.

Neves moet 100 miljoen kosten
Neves zou ongeveer 100 miljoen euro moeten kosten. De sleutel voor een transfer zou wel eens in handen kunnen liggen van Jorge Mendes, de makelaar van Neves en heel wat andere voetbalsterren. United ziet Neves als een mogelijke ster in het nieuwe project van Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe baas op Old Trafford.Neves zit dit seizoen aan 54 optredens voor Benfica. Daarin was hij goed voor 3 goals en 2 assists. Het contract van de speler loopt nog tot midden 2028. Benfica staat dus in een sterke onderhandelingspositie. Opvallend: de marktwaarde van Neves bedraagt volgens Transfermarkt 'slechts' 45 miljoen euro.

Portugees international
Op zijn 20ste heeft Neves al heel wat ervaring. Hij zit in totaal al aan 72 optredens voor de hoofdmacht van Benfica, waarmee hij onder meer al één Portugese titel op zak stakDaarnaast is de middenvelder ook al Portugees international. Voor zijn land zit hij aan 5 caps, maar nog geen goals. Bij United zou hij de kleedkamer delen met landgenoten Bruno Fernandes en Diogo Dalot. Het is afwachten of de transfer erdoor komt

Luke Littler reageert als fan van Man United met subtiel vingergebaar op boegeroep van fans Liverpool

Ondanks een soms vijandig thuispubliek was Luke Littler ook tijdens de Premier League-avond in Liverpool de beste. Zeker voor zijn opkomst in de opener tegen de Welshman Price, werd Littler als notoir supporter van voetbalclub Manchester United zwaar uitgefloten door de Liverpudlians. Maar dat liet de zeventienjarige Engelsman niet aan het hart komen: hij antwoordde met een subtiel vingergebaar tijdens de start van zijn walk-on en liet ook de pijlen spreken: 6-2-winst in de finale tegen zijn landgenoot Rob Cross.

Manchester United neemt een voor Ten Hag vervelend besluit bij mislopen Champions League

Het eventuele mislopen van Champions League-voetbal zal voor Erik ten Hag niet zonder gevolgen blijven. Zijn positie bij Manchester United staat sowieso al onder enorme druk, maar géén kwalificatie voor het miljardenbal zal ook nog eens tot gevolg hebben dat hij een deel van zijn salaris moet inleveren. Engelse bronnen melden aan ESPN dat de voormalig trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax in dat geval 25% minder gaat verdienen.Ten Hag verruilde Ajax in de zomer van 2022 voor Manchester United. De Tukker wist dat hij in Engeland voor de enorme uitdaging stond om de club weer naar de nationale én internationale top te loodsen. Hoewel Manchester United en Ten Hag ook tijdens zijn eerste seizoen op Old Trafford de nodige tegenslagen kregen te verwerken, kon hij er met een prima gevoel op terugkijken. De club won de League Cup, haalde de finale van de FA Cup en belangrijker nog: het eindigde in de Premier League op de vierde plaats en ging dus de Champions League in.

Kwalificatie voor het miljardenbal is een klein jaar later echter heel ver weg. Manchester United haalde slechts vijftig punten uit de eerste 32 wedstrijden en vindt zich daarmee terug op de zevende plaats. De achterstand op Aston Villa - dat wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld - is met nog zes duels te gaan liefst zestien punten. Voor Manchester United en Ten Hag is géén Champions League-voetbal op Old Trafford volgend seizoen dus een serieus scenario. En dat zal dan betekenen dat de manager een flink deel van zijn salaris moet inleveren.Het is momenteel sowieso de vraag of Ten Hag na dit seizoen nog voor de groep staat op Old Trafford. Het hoofdtrainerschap bij de gevallen grootmacht is al maanden onderwerp van gesprek. De namen van bondscoach Gareth Southgate, Brighton-trainer Roberto De Zerbi, Brentford-coach Thomas Frank en Wolverhampton-manager Gary O’Neil worden in Engeland al naar voren geschoven als mogelijke kandidaten om Ten Hag eventueel op te volgen. Ten Hag heeft echter nog een doorlopend contract en volgens ESPN bereidt de club zich ‘op dit moment’ achter de schermen ‘formeel’ op voor om het nieuwe seizoen in te gaan met de Nederlander.