wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagMANCHESTER UNITED-FULHAM 24/02/2024

Manchester United verliest zonder Højlund in extra tijd van Fulham

Manchester United heeft na vier achtereenvolgende overwinningen punten verspeeld in de Premier League. Het elftal van de Nederlandse coach Erik ten Hag ging in het thuisduel met Fulham diep in blessuretijd onderuit: 1-2.Harry Maguire kopte in de 89e minuut de gelijkmaker binnen voor Manchester United, dat daarna nog op zoek ging naar de winnende treffer. Het was echter Fulham dat via de Nigeriaan Alex Iwobi in de 97e minuut toesloeg. Fulham was halverwege de tweede helft op voorsprong gekomen via Calvin Bassey, oud-Ajacied en landgenoot van Iwobi. De verdediger scoorde uit een hoekschop door de bal, in tweede instantie, hard en hoog in het doel te schieten.Manchester United speelde zonder de geblesseerde Rasmus Højlund. De Deense spits staat een aantal weken aan de kant met een spierblessure. De 21-jarige Højlund trof in de laatste zes competitiewedstrijden van United doel. In de strijd om deelname aan de Champions League raakte nummer 6 Manchester United verder achterop bij nummer 4 Aston Villa, dat met 4-2 te sterk was voor Nottingham Forest en nu 8 punten meer heeft dan Manchester United.

Erik ten Hag en Manchester United door Calvin Bassey én goal in blessuretijd pijnlijk onderuit op Old Trafford

Erik ten Hag en Manchester United hebben op het eigen Old Trafford een pijnlijke thuisnederlaag geleden. Nadat Harry Maguire de goal van voormalig Ajax-verdediger Calvin Bassey nog van het scorebord poetste, dompelde Alex Iwobi The Red Devils in rouw met een goal in blessuretijd: 1-2.Al in de eerste helft stond het gezicht van United-manager Ten Hag op onweer en naarmate de thuiswedstrijd tegen Fulham vorderde, werd dat er niet beter op. De Nederlandse coach zag Andre Onana een aantal keer ingrijpen op pogingen van onder anderen Andres Pereira en Alex Iwobi terwijl Rodrigo Muniz de paal achter de United-doelman trof.Aan de andere kant was Alejandro Garnacho ook twee keer dicht bij een goal en Diogo Dalot trof voor rust nog de paal, maar over het algemeen was het toch Fulham dat op Old Trafford het gevaarlijkst was. Sterker nog: Bassey, de 24-jarige verdediger uit Nigeria die één seizoen bij Ajax speelde, maakte in de tweede helft de 0-1. Uit een hoekschop kreeg hij de bal voor zijn voeten en leek lange tijd de enige goal te maken.In de slotfase gebeurde er echter nog genoeg in The Theatre of Dreams. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Harry Maguire de bal zomaar voor zijn voeten nadat Fulham-doelman Bernd Leno niet goed ingreep. Bassey was deze keer de schlemiel, want hij was degene die buitenspel ophief: 1-1.Manchester United, dat zonder de geblesseerde Rasmus Højlund (de 21-jarige Deen trof in de laatste zes competitiewedstrijden van United doel) speelde, ging vervolgens vól op jacht naar de drie punten, maar diep in blessuretijd viel de goal juist aan de andere kant. Alex Iwobi kreeg Old Trafford stil en bezorgde Fulham de 1-2 overwinning.Daarmee doen Ten Hag en zijn mannen ontzettend slechte zaken in de strijd om de Champions League-tickets. Aston Villa, de nummer vier van de Premier League én de komende tegenstander van Ajax in de Conference League, won namelijk met 4-2 van Nottingham Forest en staat nu maar liefst acht punten voor op Manchester United, dat nu zesde staat met 44 punten, drie minder dan nummer vijf Tottenham Hotspur en dus maar liefst acht minder dan Aston Villa